FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació

Notícies

Cap a una igualtat de gènere des del teatre

02/03/2018

A mesura que s'atansa el mes de març, apareixen activitats i programes al voltant de la igualtat de gènere i les dones. Les programacions culturals no en poden ser una excepció, per això us recordem els espectacles de, per a i fets per dones:

Divendres 9 març 2018-Teatre Municipal de l'Escorxador
Màtria
Carla Rovira
Inicialment programat el 8 març, però postposat per la Vaga Feminista d'aquell dia.
L'espectacle dona la veu a les dones, ocultes sempre rere els soldats assassinats, i treu a la llum també el tabú que la Guerra va suposar a la generació posterior als qui la van patir.
___________________________________

Dijous 22 març 2018-Teatre de la Llotja
Parlàvem d'un somni
Teatre Nacional de Catalunya

La recreació d'una conversa entre Pasqual Maragall i M. Aurèlia Capmany el 1984, quan eren, respectivament Alcalde i Regidora de l'Ajuntament de Barcelona.
Aquest 2018 és Any Capmany, i se'n celebra el centenari del naixement. Capmany fou escriptora, col·laboradora habitual a la premsa, a la ràdio i a la televisió, però va destacar, també, pel seu activisme cultural i polític, per la seva lluita incansable a favor de la llibertat i la igualtat de les dones, àmbit en què va esdevenir pionera a Catalunya i referent per a les generacions posteriors.
__________________________________
Dissabte 24 març 2018-Teatre Municipal de l'Escorxador
Claudia
La conquesta del Pol Sud
La història d'una nena que va ser apropiada per una família militar durant la dictadura argentina, explicada per ella mateixa.
__________________________________
Dijous 5 abril 2018-Teatre Municipal de l'Escorxador
Limbo
Les Impuxibles

Què passa quan t'identifiques amb un gènere que no és el que el teu cos determina? Aquest espectacle és la història d'un trànsit: les vivències i l'imaginari de l?Albert, que abans era la Berta.
___________________________________
Divendres 8 juny-Pati del Teatre Municipal de l'Escorxador
Mulïer
Maduixa Teatre

Aquest guardonat espectacle és un homenatge a totes les dones que durant segles d'opressió han lluitat per mantenir viu el seu jo salvatge i que reclamen el seu dret a ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.


Enllaç a http://www.teatreescorxador.com
Enllaç a http://www.teatredelallotja.com

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Amb el suport de:

Cultura
Ajuntament de Lleida

© 2019 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS