FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida

Premsa

Inscripcions obertes per participar en la 31a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono”

03/04/2024

Les sol·licituds es poden presentar fins al 17 d’abril. La Mostra del 2024 tindrà lloc a la tardor

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Cultura, ha obert la convocatòria de la 31a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono”, que correspon a aquest 2024. El Butlletí Oficial de la Província ja ha publicat les bases reguladores de la Mostra on s’indica que les sol·licituds per participar-hi s’han de presentar fins al 17 d’abril.

La 31a Mostra “Fono” se celebrarà enguany a la tardor, durant els mesos de setembre i octubre, i, com és habitual, tindrà lloc al complex del Teatre Municipal de l’Escorxador. Les companyies/entitats poden presentar una proposta perquè, d’acord amb els requisits de les bases, puguin representar els seus espectacles dins de la Mostra Josep Fonollosa “FONO”.  Aquest esdeveniment pretén promoure, dinamitzar i difondre les activitats escèniques d’entitats sense ànim de lucre de les companyies/entitats amateurs de la ciutat que tinguin com activitat principal el teatre, la dansa i el circ.

En la darrera edició celebrada el mes de juny del 2023, dotze companyies amateurs de la ciutat van participar en la Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono”.

Aparador de les creacions locals

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, l’Ajuntament de Lleida i les companyies van convenir donar-li forma de concurs, del qual sortia un grup guanyador. Les mateixes companyies anaven a veure els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

L’any 1998, inaugurat el Teatre Municipal de l’Escorxador, la Paeria crea el departament d’Arts Escèniques i la direcció del teatre assumeix la gestió de la Mostra. És quan la convocatòria s’obre als grups de la ciutat i s’abandona el format concurs.

La Mostra ha esdevingut un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social.

Rep aquest nom com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, qui va traspassar el juliol de 2006.

'Sobreviuré', un concert coral a ritme de clàssics del rock del segle XX a la plaça d'Esteve Cuito

23/05/2019

Aquest dissabte, 25 de maig, a les 21.30 hores, la Coral de Sant Josep oferirà un repertori musical gratuït amb 200 cantants, tres músics en directe i un ballarí


 Hi col·laboren la Coral de Petits i la Coral de Pares i Professors de Vedruna Tàrrega; i comptarà amb la col·laboració especial de la Coral de Maristes Montserrat de Lleida 
 
La plaça d’Esteve Cuito del Teatre Municipal de l’Escorxador acull aquest dissabte, 25 de maig, a les 21.30 hores, el concert gratuït ‘Sobreviuré’ de la Coral de Sant Josep, que comptarà amb un repertori musical de clàssics del rock de la segona meitat del segle XX, arranjats en versió coral. En ell està inclòs la veu de prop de 200 cantants, tres músics en directe i un ballarí.
 
Durant bona part de l’obra hi col·laboren la Coral de Petits i la Coral de Pares i Professors de l’escola Vedruna Tàrrega i, a més, comptarà amb la col·laboració especial de la coral Maristes Montserrat de Lleida amb el seu director Gerard Riu. 
 
‘Sobreviuré’ és un espectacle fet a Lleida, ple de música i dirigit per Carles Fortuny. La història explica com en un país imaginari es prohibeix la música, per la qual cosa els seus habitants en fugen i emprenen un viatge per mar. Un vaixell i un desert d’aigua seran el leitmotiv d’una aventura a ritme de clàssics del rock del segle XX.Aquest viatge portarà a l’espectador a pensar quant pot ser d’absurd el caprici humà, i a reflexionar de la importància d’allò immaterial en la vida. 
 
Aquest espectacle s’emmarca dins de la programació de LaTemporada.  
 
 

La realitat de les persones sense llar a 'Homeless, el musical social', el proper 8 de juny a l'Escorxador

20/05/2019

L'obra vol mostrar al públic les dificultats que viuen diàriament moltes persones amb un musical que inclou acròbates, ballarins i ballarines, actors i actrius; i música en viu 

Forma part de la campanya #ningudormintalcarrer, de la Fundacíó Arrels amb la col·laboració de l’associació cultural ActivArte i de Homeless Entrepeneur 

 

La realitat de les persones sense llar a 'Homeless, el musical social'. L’associació cultural ActivArte porta el proper dissabte 8 de juny, a les 20 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida aquest espectacle que  vol mostrar al públic les dificultats que viuen diàriament moltes persones amb un musical lúdic que inclou acròbates, ballarins i ballarines, actors i actrius; i música en viu.

‘Homeless, el musical social’ està dirigit per José Luis Sánchez, president de l’associació ActivArte. L’obra explica la història d’un sense sostre que havia estat un cantant famós i ajuda a una jove en la seva primera nit al carrer. Per evitar que passi pel mateix que ell ha passat, decideix enfrontar-se a les seves pors.

Campanya #ningudormintalcarrer 

Aquest espectacle forma part de les accions de la campanya solidària #ningudormintalcarrer, de la Fundació Arrels amb la col·laboració de l’associació cultural ActivArte i de Homeless Entrepeneur. Aquesta iniciativa es desenvolupa en trenta municipis catalans amb l’objectiu de donar visibilitat a aquelles persones sense llar i mostrar com és la seva vida al carrer.  

El preu de l’entrada és de 10€. Tota la informació i venda d’entrades al web www.latemporadalleida.cat 

  

S'obre el termini d'inscripcions per a la 28a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa, ''Fono''

15/05/2019

Qualsevol entitat o associació amb personalitat jurídica pròpia pot participar a la Mostra, sense distinció de disciplina escènica, format o qualsevol altre. L’únic requisit és que estiguin domiciliats a Lleida ciutat

La inscripció, que estarà oberta fins al 15 de juny, es pot fer a través d’un tràmit online o presencialment a l’OMAC

 

L'Ajuntament de Lleida ha obert el termini d’inscripcions per a la 28a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” que estarà obert fins al 15 de juny. Qualsevol entitat o associació amb personalitat jurídica pròpia i que tingui alguna peça escènica (teatre, dansa, circ, màgia o altres)  pot participar a la Mostra, sense distinció de disciplina escènica, format o qualsevol altre. L’únic requisit és que estiguin domiciliats a Lleida ciutat.


La inscripció es pot fer de forma online o presencialment a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC), situada a la Rambla de Ferran, 32 (consulteu horaris d'atenció al públic)

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono”, aparador de les creacions locals

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la quan cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.

Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social. Qualsevol entitat o associació amb personalitat jurídica pròpia pot participar a la Mostra, sense distinció de disciplina escènica, format, o qualsevol altre. L’únic requisit és que estiguin domiciliats a Lleida ciutat.

El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.  
 
 
Edició 2018  
 
 En l'edició de l'any passat van participar 17 companyies van portar els seus espectacles al Teatre Municipal de l’Escorxador entre el mes d’octubre i el de desembre.

Dels 17 espectacles que es van veure en el marc de la 27a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono”, cal destacar que deu van ser estrenes. Aquesta cita amb les arts escèniques serveix com a plataforma d’exhibició a les companyies tant amateurs com professionals de Lleida. 

Màrius Serra porta a l'escenari del Teatre de l'Escorxador la història del seu fill, Llullu, nascut amb paràlisi cerebral

25/04/2019

'Qui ets?',dirigida per Joan Arqué, és un cant a la vida, una obra universal carregada d’humanitat, que tracta amb esperança i veu amb optimisme, amor i normalitat el que pot semblar una situació dramàtica


Aquest dissabte, 27 d’abril, a les 20.30 hores, el públic es podrà posar a la pell dels intèrprets de l’obra, Judit Farrés, Roger Julià i Òscar Muñoz, que explicaran les vivències i peripècies que va viure Serra amb el seu fill
 
'Qui ets?'de Màrius Serra, una obra sobre el seu fill Llullu, nascut amb paràlisi cerebral, arriba aquest dissabte, 27 d’abril, a les 20.30 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador. Es tracta d’un espectacle ple de llum i música en directe dirigit per Joan Arquè i interpretada per Judit Farrés, Roger Julià i Òscar Muñoz, els quals es posen a la pell de Serra per explicar les vivències i peripècies que va viure amb el seu fill nascut amb paràlisi cerebral.

‘Qui ets’ es basa en Quiet, el llibre més personal i vital de la carrera de Màrius Serra, publicat per primer cop el 2008. Sobre l’escenari, el cas particular d’en Llullu -el fill pluridiscapacitat de l’autor que va morir 9 mesos després de la publicació del llibre- que s’ha convertit en un cas universal.

En Llullu ha d’anar amb cadira de rodes i mai no podrà caminar. Un dia en un càmping, el seu pare es queda embadalit veient com corre el cosí del Llullu i té un somni: algun dia el veurà córrer. Acompanyat de la mare i la germana, passejaran el Llullu per tot el món atraient les mirades de persones molt diferents. Fins que un dia el somni es farà realitat.

Qui ets?’ és un cant a la vida, una obra universal carregada d’humanitat, que tracta amb esperança i veu amb optimisme, amor i normalitat el que pot semblar una situació dramàtica.

Aquesta obra s’emmarca dins de la programació de LaTemporada Lleida. El preu de les entrades és de 20€, i 16€ la reduïda. Tota la informació i venda d’entrades al web de LaTemporada.
 
La crítica diu:
 
Judit Farrés, Roger Julià i Òscar Muñoz, els tres actors de Qui ets?, estan esplèndis. Toquen, canten, ballen i actuen amb una naturalitat i una simpatia que contagien de seguida als espectadors. En un treball que s'acosta de vegades al món dels pallassos, combinen molt bé les escenes més còmiques amb les més serioses, i tradueixen amb gran eficàcia i afectivitat l'èpica quotidiana dels protagonistes de la història. Els interludis musicals, evocadors també d'un món, contrasten agudament amb la profunditat de les vivències narrades. 
El trio d'intèrprets es mou de primera en un espai escènic senzill, una paret blanca de rajoles d'hospital, lleument ornamentada, tres micròfons i, president-ho tot, un cotxe adaptat. La presència imponent d'aquest cotxet té molta força i lliga de ple amb l¡evolució significativa del títol de l'obra de partida: de Quiet a Qui ets? El joc de paraules invoca l'exemplaritat d'una vida i, sobretot, visibilitza tots els ''Llullus'' del món. L'interrogran de l'espectacle apel·la directament a l'espectador.  Francesc Foguet i Boreu - El Temps. 
 
Qui ets? ens parla de com construïm la mirada sobre l'altre i de quines són les trampes d'aquesta construcció. La cadira de rodes del Llullu és menys una metàfora que un mirall que ens interpel·la descaradament. Els espectadors no sabem, en sortir de la funció, si som allò que diem ser i si la nostra manera de viure és tan normal com pretenem, ni tampoc sabem si els límits que assumim amaguen, en realitat, altres límits que no coneixem. La cadira de rodes del Llullu és una invitació a formar part d'un punt de vista que ignorem i que ens censurem, i sobre el qual no podem bastir estratègies de distacció perquè el camp de forces que genera exclou de manera radical les impostures. Nous penrdeu aquest acte d'amor i saviesa. Francesc Marc Álvaro - La Vanguardia 
 
 
La música és, sens dubte, el flux per on transita aquest muntatge, que repesca fragments de Quiet, de tons molt diversos: els que destil·la humor negre (a dins de la Basílica de Sant Pere; els que denota ràbia (amb els conductos insensibles a les famílies que empenyen cadires de rodes per les voreres); els que sorprenen amb instants de lucidesa (descobrir els altres punts de vista, fins ara, invisibles); i els que s'imposen des de la solemnitat (amb les reflexions més amargues, més sinceres que, estranya paradoxa, condueixen a un alliberament). Tot i la duresa, l'esperança i l'amor converteixen la situació fosca amb un focus de llum.  Jordi Bordes - recomana.cat  

Suspés l'espectacle 'La pell escrita' previst per el 12 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador

09/04/2019

Per causes alienes a l'Ajuntament de Lleida i LaTemporada

 

L'espectacle ''La pell escrita'' que s'havia de representar el 12 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador s'ha suspès per causes alienes a l'Ajuntament de Lleida i LaTemporada.  

Suspès l'espectacle 'Déjà vu' previst per al 13 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador

09/04/2019

Per lesió i baixa médica de l'intèrpret, Manolo Alcántara 

 L'espectacle 'Déjà vu' que s'havia de representar el 13 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador s'ha suspès a causa de la lesió i baixa mèdiaca de l'intèrpret, Manolo Alcántara. 

A partir d'avui es farà la devolució de l'entrada a les persones que l'havien comprat. 

Cinc companyies lleidatanes porten les seues creacions a la 30a Mostra de Igualada

04/04/2019

La Baldufa, amb 'Bye, bye, Confetti', estrenada el passat gener al Teatre de la Llotja de Lleida; Camp Qui Pugui Produccions amb 'Asteroid', estrenada a FiraTàrrega 2018; JAM amb l'espectacle 'Hats', també programat aquesta temporada a Lleida, al Teatre Municipal de l'Escorxador; la instal·lació de jocs 'Xics del Xurruc' de Tombs Creatius; i els hipopòtams 'Hippos', de Zum Zum Teatre, que també es van estrenar la passada edició de FiraTàrrega

 

Cinc companyies lleidatanes porten les seues creacions a la 30a Mostra d'Igualada, que s'inaugura aquest dijous i que se celebra fins diumenge, 7 d'abril. 

La Baldufa, amb la peça Bye, bye, Confetti, estrenada el passat gener al Teatre de la Llotja de Lleida; Campi Qui Pugui Produccions amb Asteroid, una proposta de carrer estrenada a FiraTàrrega 2018-, JAM amb l'espectacle Hats, també programat aquesta temporada a Lleida, al Teatre Municipal de l'Escorxador; la instal·lació de jocs Xics del Xurrac de Tombs Creatius; i els hipopòtams Hippos, de Zum Zum Teatre, que també es van estrenar la passada edició de FiraTàrrega, són les cinc propostes lleidatanes presents al mercat de les arts escènique infantils i juvenils més important de Catalunya. 

En el seu 30è aniversari la Mostra reivindica la cultura com a font d'aliment imprescindible per créixer com a persones de la mà de l'eslògan ''Espectacles que et faran crèixer''. Enguany la Mostra Igualada reuneix 55 companyies en un total de 114 representants. D'aquestes companyies, 39 són de Catalunya, 11 de la resta de l'Estat i 5 internacionals. Dels 55 espectacles que es podran veure, hi haurà 20 estrenes: 12 absolutes i 8 a Catalunya. La Mostra tindrà 18 espais, 11 de sala i 7 de carrer, a més de 3 itinerants, entre els quals un recorregut al costat del riu Anoia. 

Premsa Anterior:    1  2  3...  …  »   
Fons Europeu Next Generation Plan de REcuperación, Transformación y Resiliencia Next Generation Catalunya


Col·labora :
Cultura Diputació de Lleida Cultura


Organitza :

Ajuntament de Lleida

© 2024 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS