FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació

Premsa

Exhaurides les entrades per al concert d'Ainhoa Arteta i l'OCM a l'Auditori Enric Granados

17/04/2019

Actuació inèdita de la coneguda soprano que per primera vegada acturarà a Lleida acompanyada per una orquestra

El concert que oferirá Ainhoa Arteta el proper 27 d'abril a l'Auditori Municipal Enric Granados acompanyada de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae ha penjat el cartell de complet. I és que la coneguda soprano ha exhaurit totes les entrades per a aquesta actuació inèdita, ja que per primera vegada actuarà a  Lleida acompanyada per una orquestra. 

Arteta protagonitzarà un concert que inclourà la interpretació dels Vier letztete Lieder 'Les quatre últimes cançons' de Richard Strauss. Per obrir aquet segon concert, l'orquestra interpretarà l'Obertura Egnom de Beethoven. El concert finalitzarà amb la interpretació de la Simfonia núm. 2 de Shuman. 

Aquest concert s¡emmarca dins de la programació de LaTemporada Lleida.  

Més de 200 alumnes d'eduació infantil i primaria participen en la 26a Mostra de Teatre Escolar

11/04/2019

Aquesta setmana s'han representat al Teatre Municipal de l'Escorxador les obres preparades pels 15 grups de diferents centres educatius de la ciutat, que han realitzat tallers de teatre durant el curs escolar

 

Mésde 200 alumnes d'eduació infantil i primària han participat en la 26a Mostra de Teatre Escolar, que cada curs organitza La Regidoria d'Educació dins el Pla Educatiu d'Entorn com a activitat en horari extraescolar. Des de dilluns i fins avui, els diferents grups han representat al Teatre Municipal de l'Escorxador les seves propostes, d'entre 15 i 25 minuts, de temàtiques lliures i variables. La regidoria Rosa M. Salmerón ha assistit a l'últim dia de representacions i ha felicitat els actors i actrius que han mostrat les seves dots artístiques sobre l'escenari. 

Enguany han estat 15 grups de teatre provinents dels centres educatius: Pinyana,  Francesco Tonucci, Pardinyes, Joc de la Bola, Antoni Bergós, Sant Jaume, Santa Maria de Gardeny, Riu Segre, Joan Maragall, Josep Mañé i Gavaldá de Raimat, Camps Elisis, Magraners, Ciutat Jardí i Princep de ViaNA. Hi han assitit com a espectadors alumnes, mestres i families.

Enguany els tallers als diferents centres han estat encapçalats per professors de l'Aula Municipal de Teatre de Lleida, d'Agipa, d'Art&Shock i monitors de les AMPSs de les escoles Riu Segre i Camps Elisis. Amb el cicle de representacions de la Mostra de Teatre es pretén: 

- Ques els alumnes puguin veure recompensat el seu esforç de tot un curs  amb el reconixement dels espectadors que assiteixen a les representacions. 

- Possibilitar que els nens i les nenes surtin de la seva escola on realitzen els tallers de teatre i puguin presentar el seu treball escènic a espectador de la pròpia escola i d'altres centres educatius.

- Fomentar la participació activa de l'alumnat en activitats fora de l'entorn de la seva pròpia  escola, tant com a actors con a espectadors teatrals. 

- Impulsar la interrelació entre diferents centres educatius 

 

El programa d'aquest curs ha estat el següent:  

Dilluns dia 8:

- Pinyana: ''Talent show''. Porfessores: Laia Zuriguel. M. Àngels López i Patricia de Haro. 

- Francesco Tonucci: ''Escola de màgia''. Professora: Maricel Cano. 

- Pardinyes: ''Superherois''. Professora: Maricel Cano.

- Joc de la Bola: ''Tal faràs, tal trobaràs?''. Professora: Verònica Castro. 

Dimarts dia 9: 

- Antoni Bergós: ''Somnis''. Professora: Verònica Castro.

- Sant Jaume: ''L'intercanvi''. Professora: Verònica Castro. 

Dimecres dia 10: 

- Josep Mañe i Gavaldà (Raimat): ''Cucumaluka, l'illa perduda''. Professora: Consol González. 

- Santa Maria de Gardeny: ''Tea time''. Professora: Verònica Castro. 

- San Msaria de Gardeny: ''Sons del record''. Professora: Verònica Castro. 

- Riu Segre: ''Jocdramàtic''. Professores: Lola Lijarcio i Gemma Sánchez 

- Joan Maragall: ''Empatiajuganera''. Professora: Paula de Bustos. 

Dijous dia 11:

- Camps Elisis: ''Stop bullyng''. Professora: Joanna Kizielewicz. 

- Magraners: ''El poder de l'univers''. Professora: Marina Domingo. 

- Ciutat Jardí: ''Princesses on holiday!''. Professores: Alba López i Roser Plasència. 

- Princep de Viana: ''El jardí de flaira-nas''. Professora: Verònica Castro. 

 

Suspés l'espectacle 'La pell escrita' previst per el 12 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador

09/04/2019

Per causes alienes a l'Ajuntament de Lleida i LaTemporada

 

L'espectacle ''La pell escrita'' que s'havia de representar el 12 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador s'ha suspès per causes alienes a l'Ajuntament de Lleida i LaTemporada.  

Suspès l'espectacle 'Déjà vu' previst per al 13 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador

09/04/2019

Per lesió i baixa médica de l'intèrpret, Manolo Alcántara 

 L'espectacle 'Déjà vu' que s'havia de representar el 13 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador s'ha suspès a causa de la lesió i baixa mèdiaca de l'intèrpret, Manolo Alcántara. 

A partir d'avui es farà la devolució de l'entrada a les persones que l'havien comprat. 

Cinc companyies lleidatanes porten les seues creacions a la 30a Mostra de Igualada

04/04/2019

La Baldufa, amb 'Bye, bye, Confetti', estrenada el passat gener al Teatre de la Llotja de Lleida; Camp Qui Pugui Produccions amb 'Asteroid', estrenada a FiraTàrrega 2018; JAM amb l'espectacle 'Hats', també programat aquesta temporada a Lleida, al Teatre Municipal de l'Escorxador; la instal·lació de jocs 'Xics del Xurruc' de Tombs Creatius; i els hipopòtams 'Hippos', de Zum Zum Teatre, que també es van estrenar la passada edició de FiraTàrrega

 

Cinc companyies lleidatanes porten les seues creacions a la 30a Mostra d'Igualada, que s'inaugura aquest dijous i que se celebra fins diumenge, 7 d'abril. 

La Baldufa, amb la peça Bye, bye, Confetti, estrenada el passat gener al Teatre de la Llotja de Lleida; Campi Qui Pugui Produccions amb Asteroid, una proposta de carrer estrenada a FiraTàrrega 2018-, JAM amb l'espectacle Hats, també programat aquesta temporada a Lleida, al Teatre Municipal de l'Escorxador; la instal·lació de jocs Xics del Xurrac de Tombs Creatius; i els hipopòtams Hippos, de Zum Zum Teatre, que també es van estrenar la passada edició de FiraTàrrega, són les cinc propostes lleidatanes presents al mercat de les arts escènique infantils i juvenils més important de Catalunya. 

En el seu 30è aniversari la Mostra reivindica la cultura com a font d'aliment imprescindible per créixer com a persones de la mà de l'eslògan ''Espectacles que et faran crèixer''. Enguany la Mostra Igualada reuneix 55 companyies en un total de 114 representants. D'aquestes companyies, 39 són de Catalunya, 11 de la resta de l'Estat i 5 internacionals. Dels 55 espectacles que es podran veure, hi haurà 20 estrenes: 12 absolutes i 8 a Catalunya. La Mostra tindrà 18 espais, 11 de sala i 7 de carrer, a més de 3 itinerants, entre els quals un recorregut al costat del riu Anoia. 

El Museu del Clima i la Ciencia de Lleida, escenari inèdit de LaTemporada

03/04/2019

Aquest dissabte, 6 d'abril, el Col·lectiu Free't i el Cor Euridice combinen música i paisatge en una instal·lació interdisciplinar a 'Diàleg infinit'

 

El Museu del Clima i la Ciència de Lleida s'estrena com a escenari inèdit  en la programació de LaTemporada Lleida. Aquest dissabte, 6 d'abril, el Col·lectiu Free't i el Colr Euridice combinaran música i paisatge en una instal·lació interdisciplinar a 'Diàleg infinit'. 

Quatre hores, amb entrada gratuïta. en què es combinaran els espais interios i exterios  de l'equipamnet. En promer lloc, de 19 a 21 hores, hi haurà la presentanció de l'espectacle 'Diàleg infinit' que, posteriorment, donarà pas a un col·loqui inofrmal del públic amb l'equi artístic que explicarà el procés creatiu. Per finalitzar, hi haurà una festa amb una sessió electrònica amb interacció amb instruments acústics i veus. 

'Diàleg infinit' està dirigit per l'Arnau Millá i aquest cop compta amb la dramaturga  Maria Capell. L'espectacle mostra la relació completament inestable entre el món visible (que sona) dels artistes, de la gent i el món visible (que sona) del paisatge. El públic podrà entrar a l'espai i es trobarà amb accions que passen simultàniament. 

 

Col·lectiu Free't 

El Col·lectiu Free't és un grup d'artistes de diferents disciplines que basa el seu treball en la improvisació. Tenen un laboratori obert on investiguen la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la influència / interacció entre les diferents disciplines i l’observació dels processos creatius conjunts.

Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multi disciplinar de composició en viu. Aquest llenguatge és après i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; comprèn més de 1200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

Des de 2017 és una companyia resident de l'Auditori Enric Granados de Lleida.

 

Cor Euridice 

El Cor EURIDICE es va crear l'any 1993 amb la voluntat d'oferir als alumnes i exalumnes de l'Escola Municipal de Música de les Borges Blanques, la possibilitat de formar un cor de cambra. Iniciat com a cor mixt s'ha consolidat però com a cor femení. 

L'any 2006 assumeix la direcció Dolors Ricart amb la qual s'amplia el  repertori des de góspel, versions de pop i rock fins a música del segle XX. 

Darrerament, el Cor Euridice es caracteriza pels concerts en espais únics, amb personalitat i característiques acústiques ben especials: Museu Arqueològic de Catalunya. Cisterna del Concent d'Agramunt, Bibllioteca-Fonoteca de l'Auditori Enric Granados, pavelló Francesc Macià de les Borges Blanques en la Cantata 1714-2014, 300 anys vencent.  Espai Orfeó de Lleida, dins LaTemporada de tardor 2015, entre altres. 

Una nova generació analitza la memòria històrica a “Los bancos regalan sandwicheras y chorizos”

29/03/2019

La companyia José y sus Hermanas porta avui, a les 21 h, al Teatre Municipal de l'Escorxador aquest espectacle que s’enfronta al sentiment dels joves davant els rastres del franquisme

Prèviament, l’actriu lleidatana Aitana Giralt llegirà el missatge en commemoració al Dia Mundial del Teatre que enguany ha escrit el dramaturg cubà Carlos Celdrán
 
 
El Teatre Municipal de l'Escorxador acull avui, 29 de març, a les 21.00 hores l’obra ‘Los bancos regalan sandwicheras y chorizos’ produïda per la companyia de teatre José y sus Hermanas. Es tracta d’un espectacle col·lectiu que mostra els sentiments d’una nova generació davant els rastres del franquisme. Prèviament, LaTemporada Lleida ha programat la lectura, a càrrec de l’actriu lleidatana Aitana Giralt, del missatge en commemoració al Dia Mundial del Teatre 2019, escrit enguany pel dramaturg cubà Carlos Celdrán.

‘Los bancos regalan sandwicheras y chorizos’ és una obra carregada de joventut, de música, que lluita contra la impotència a la que els aboca aquesta societat i els seus dirigents; qui som i com vivim després de quaranta anys de Dictadura a Espanya. Quin és el sentiment dels joves davant els rastres del franquisme? Una nova generació davant el repte d’analitzar la memòria històrica d’aquest país. Estructures polítiques, arquitectòniques, històriques, lingüístiques, mentals, emocionals i, fins i tot, filosòfiques.

Tota la informació i venda d’entrades al web de la LaTemporada. 
 
Crítiques de 'Los Bancos regalan sandwicheras y chorizos':
 
''Es tracta d’un divertit preludi, gens banal, per parlar de com determinats relats i/o símbols poden encotillar les nostres maneres de fer i actuar; es tracta, també, d’una manera d’explicar com un vestit fet a mida per a un determinat moment esdevé una nosa ridícula anys més tard'', Iolanda G. Madariaga. 

''Els joves de la companyia José y sus hermanas han fet una cara a cara amb el franquisme i, després d’analitzar les conseqüències del règim, han arribat a la conclusió que calia pujar a l’escenari “el rastre” de la dictadura, de la transició i de la cicatriu silenciada que encara es manté oberta'', Núria Cañamares, periodista d'Arts escèniques. 
 
''La posada en escena és simple però efectiva. El espectácle aconsegueix en determinats moments integrar al públic mentres que altres juguen ambla poetica i realitzan tot un exercici de emocions i de tocar la fibra. El segon quadre és per a emmarcar, preciosista fins a dir basta i entre les paraules de Lorca i ''la sandgre vessada pels cossos'', la fibra, la pell, i, sobretot, els pèls de punta'', Eliza Díez, periodista del Blog Butaques i somnis.  Promoció 2x1 per a cinc espectacles de LaTemporada Lleida per commemorar el Dia Mundial del Teatre

26/03/2019

Es podran comprar entrades exclusivament a les taquilles del Teatre Municipal de l'Escorxador i Teatre de la Llotja i només demà, 27 de març, coincidint amb aquesta celebració 

LaTemporada Lleida activa només demà, 27 de març, la promoció 2x1 per la compra d'entrades exclusivament a les taquilles del Teatre Municipal de l'Escorxador i del Teatre de la Llotja per als propers 5 espectacles de programació municpal fins a l'abril.  Aquesta oferta és exclusiva per la compra mínima de dues entrades per al mateix espectacle a les taquilles dels dos equipaments municpals. 

Així, els espectacles que s'emmarquen dins d'aquesta promoció són:

'Los bancos regala sandwicheras y chorizos' - Divendres 29 de març a les 21h al Teatre Municpal de l'Escorxador

'El Llibertí' - Diumenge, 7 d'abril a les 19h al Teatre de la Llotja  

'Déjà vu' - Dissabte, 13 d'abril a les 19h al Teatre Municipal de l'Escorxador

'Concerto a tempo d'umore' - Diunenge, 14 d'abril a les 19h  al Teatre de la Llotja

'Qui ets?' - Dissabte, 27 d'abril a les 20.30h al Teatre Municipal de l'Escorxador 

LaTemporada Lleida també ha programat la lectura del missatge en commemoració al Dia Mundial del Teatre 2019, escrit enguany pel dramaturg cubà Carlos Celdrán. Així, prèviament a la representació de l'obra 'Los bancos regalan sandwicheras y chorizos', que serà divendres 29 de març, a les 21.00 hores, al Teatre Municipal de l'Escorxador, l'actriu lleidatana Aitana Giralt serà l'encarregada de llegir el text.

Premsa Anterior:    1  2  3...  …  »   

Amb el suport de:

Cultura
Ajuntament de Lleida

© 2019 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS